Contact Algemene voorwaarden Disclaimer Adverteren Copyright 2008-2017 Ixiation Media
Als je helemaal dol bent op pony's en paarden en je wilt een hele week lang poetsen, knuffelen met pony's en paarden, paardrijden en het gezellig hebben met andere paardenfans dan is een ruiterkamp echt wat voor jou!

Bijna elke paardenfan vindt een ruiterkamp heel erg leuk maar er zijn uitzonderingen. Als je heel erg last hebt van heimwee en je beste vriend(in) kan niet mee dan is het het beste om naar een dag ruiterkamp toe te gaan zodat je elke avond weer thuis bent en in je eigen bed slaapt!

Veel paardenfans dromen ervan om naar een ruiterkamp toe te gaan. Maar wat is nou precies een ruiterkamp? Een ruiterkamp of een ponykamp zoals het ook wel wordt genoemd is een plek waar je naartoe gaat voor vakantie en waarin je voornamelijk bezig bent met pony's, paarden en paardrijden!

Er zijn heel veel verschillende soorten ruiterkampen: er zijn ruiterkampen waar je een week naar toe gaat en met andere paardenfans gezellig blijft logeren. Er zijn ook dag ruiterkampen, dan wordt je elke ochtend door je ouder(s) en /of verzorger(s) gebracht en eind van de middag weer opgehaald.

Als je naar een ruiterkamp gaat waar je blijft logeren dan verblijf je vaak met andere kinderen op een zaal, of op de zolder van een boerderij, of in allemaal leuke huisjes of in een tent naast het weiland van de paarden! Er zijn hele luxe ruiterkampen met bijvoorbeeld een zwembad maar ook wat simpelere ruiterkampen. Er is genoeg om uit te kiezen!

Natuurlijk ga je naar een ruiterkamp voor de paarden en pony's, meestal krijg je voor een hele week je "eigen" pony of paard wat heel gezellig is. Maar er zijn ook ruiterkampen waar je steeds een andere pony of paard hebt om te verzorgen en op te rijden. Tevens zijn er ruiterkampen waar je je eigen pony of paard mee naar toe mag nemen!

Ook zijn er ruiterkampen waar je paardrijles krijgt en ook soms andere activiteiten aanwezig zijn. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld: schilderen, sporten, films kijken en zelf maken, koken en nog veel meer. Kortom er is vast wel een ruiterkamp voor jou!