Contact Algemene voorwaarden Disclaimer Adverteren Copyright 2008-2017 Ixiation Media

Afbeelding van: Mipony

Jippie je eigen pony is er!!! Alles is geregeld, je pony heeft een mooie en schone stal, de verzekering is in orde en alle pony spullen liggen klaar! Natuurlijk is het allemaal reuze spannend en hartstikke leuk! Als eerste is het slim om je pony te laten wennen aan de nieuwe omgeving vooral als hij voor het eerst op deze manege/ of pensionstal staat. Laat de pony eerst maar zo een twee tot drie uur in zijn stal staan zodat hij/zij rustig aan zijn stal kan wennen! Als je pony rustig is geworden en wat heeft gegeten van het hooi kan je hem rustig aan een halster meenemen voor een wandeling over het erf. Is de pony heel erg druk doe dan een hoofdstel in dan heb je iets meer grip. Laat je pony goed om zich heen kijken en loop veel dezelfde rondjes over het erf. Al snel zal het erf vertrouwd raken en zal je pony zich er thuis voelen.


Afbeelding van: Mipony
Controleer of je pony goed eet en drinkt en of hij/zij goed mest. Vaak kan je je pony de eerste dag ook even in de losgooibak zetten. Meestal gaat de pony dan veel hinniken en rondjes rennen omdat hij/zij alles zo spannend vindt!

Afbeelding van: Mipony
Goed het is nu de tweede dag dat je je pony hebt. Vandaag ga je beginnen met rijden, poets je pony lang in de stal en controleer of je pony goed heeft gegeten en heeft geplast en gemest. Als dit allemaal in orde is zadel je je eigen pony op en neem je hem/haar mee naar de rijbak. Het is verstandig om de eerste keer een rijbak te kiezen die overdekt is zodat je pony minder snel afgeleid wordt want alles is al zo spannend! Ga rustig instappen voor zo een twintig minuten en laat je pony om zich heen kijken. Ga daarna rustig draven en figuren rijden. Als dit allemaal goed gaat dan kan je gaan galopperen op je pony. Rijd niet te lang de eerste keer hoe leuk het ook is! Stap je pony goed uit na het rijden en laat hem/haar daarna lekker rollen in de losgooibak. Maak daarna de stal schoon als je zelf uitmest. En blijf nog een tijdje bij je pony zodat jullie goed aan elkaar kunnen wennen.

Afbeelding van: Mipony

Als de volgende dagen alles goed blijft gaan qua rijden, aan elkaar wennen en dat de pony goed naar je luistert dan kan je gaan kijken of je je pony op het weiland kan zetten. Doe dit alleen als je pony goed naar je luistert anders kan je hem/haar misschien niet meer vangen! Zoek vervolgens iemand die je les kan geven en maak een schema zodat je je pony goed traint. Natuurlijk beslis jij wat je gaat doen! Wil je recreatief gaan rijden, of dressuur of springen? Of longeren, vrijheidsdresuur of western?  Jij bepaalt het want het is jouw pony! Maar het is wel slim om les te nemen van een instructeur zodat je goede tips kan krijgen om zo goed mogelijk te rijden op je pony wat je ook wilt gaan doen!


Afbeelding van: Mipony

Als je je pony zo een drie maanden hebt en de pony luistert goed en jullie inmiddels echte vriendjes zijn dan kan je wel is een buitenrit gaan doen! Ga ALTIJD de eerste paar keren met iemand anders of ga mee met een buitenrit groep! Je kunt vanaf de 4e maand dat je je pony hebt ook gaan beginnen met één of meerdere verzorgers dan is je pony meer dan genoeg aan jou gewend. En dan heb je ook weer wat rijd voor andere dingen dan je pony zoals huiswerk en je vriendinnen en vrienden! Ook vinden de meeste pony’s het leuk om af en toe iemand anders te zien dan het eigen baasje want daar doen ze dan weer andere dingen mee zoals bijvoorbeeld een wandeling!


Afbeelding van: Mipony

Zoals je hebt kunnen lezen is het heerlijk om een eigen pony te hebben maar kost het wel erg veel tijd en geld. Het is erg belangrijk dat je dit beseft zodat je weet of je dit echt wel wilt! Dit was het laatste deel van een eigen pony! Volgende keer komt er weer een special met een heel nieuw thema!