naar home
Contact Algemene voorwaarden Disclaimer Adverteren Copyright 2008-2018 Ixiation Media
Hi Bubblegummie!!! Wat is een volbloedpaard? Groeten Mandy!!!!!!

Hi Mandy, een Volbloed is een paard dat afstamt van een vader (de hengst) en moeder (de merrie) die erkende Arabische of Engelse Volbloeds zijn! Hoefjes van mij!
Lieve Bubblegum, is t waar dat de tolt alleen langzaam kan :(? Hoefjes van Kiki

Hi Kiki, dit is niet waar! Kijk maar is naar het filmpje hieronder, dan kan je zelf zien dat de tölt ook snel gereden kan worden! Hoefjes van mij!

Ik heb 2 hele lieve verzorgpony's maar, als je op Pipi een van die shetje's gaat zitten gaat ze helemaal bokken en steigeren zonder het zadel. Maar ze is wel hengstig? Heb jij een idee wat ik moet doen?? :-\ Groeten Brechtje

Dit is een foto van Pipi en Bo bo is wit!!


Hoi Brechtje! Wat een leuke verzorg pony's heb je! Er zijn veel pony's die het helemaal niet leuk vinden als je zonder zadel op ze gaat zitten. Dat zijn ze niet gewend en dat voelt dan onprettig of raar waardoor de pony gaat bokken en steigeren. Ook kan het soms dat het ergens pijn doet dus als je twijfelt kan je de dierenarts ernaar laten kijken.

Als je zonder zadel wilt gaan rijden zul je Pipi eraan moeten leren wennen. Het beste is om haar eerst te gaan longeren als er alleen een dekje met een singel die daarvoor bedoeld is op haar rug ligt.

Als ze daaraan gewend is kan je met haar gaan wandelen met het dekje om met de singel en een hoofdstel in. Tijdens het wandelen aai je haar af en toe over het dekje op haar rug, als ze daaraan gewend is ga je op een volgende wandeling naast haar staan en half op haar rug leunen en dan blijf je even een paar seconden zo staan. Dat doe je als dat goed gaat nog een paar keer maar elke keer iets langer. Na een week zo oefenen ga je op haar zitten (op het dekje!) en doe je verder niks. Dan ga je er weer van af. Dit doe je de dag erop weer en de dag erop weer. Hierdoor went ze eraan dat het anders voelt op haar rug met alleen een dekje en singel. Als dit goed gaat ga je voorzichtig stappen, als dit ook goed gaat aai je haar even heel kort onder het dekje terwijl je erop zit. Hierdoor leert te wennen aan gekriebel op haar rug terwijl er iemand op zit. Dit oefen je ook een week en daarna doe je het als het goed blijft gaan in draf (pas wel op dat je niet valt!). Meestal kan je daarna zonder zadel erop maar sommige pony's blijven het het prettigst vinden met dekje. Als Pipi dat ook blijft houden kan je dat het beste accepteren.

Hengstig zijn heeft niks met bokken en steigeren te maken, wel zijn sommige merries wat humeurig. Als Pipi knorrig is als ze hengstig is kan je beter niet die periode beginnen met oefenen maar even wachten tot het over is! Heel veel succes, hoefjes van mij!

hoi Bubble Gum! Hoe moet je je pony vrijheidsdressuur leren als hij bang is voor de zweep? Groetjes myrddin

Hoi Myrddin! De reden dat pony's en paarden vaak bang zijn voor de zweep is omdat ze er gestraft mee zijn. Bijvoorbeeld een pony liep niet snel genoeg en kreeg toen een tik. Hierdoor denkt een pony als hij/zij de zweep ziet ow nee! Ik ben stout geweest ik ga een tik krijgen! Het is heel erg belangrijk om een zweep alleen als hulpmiddel te gebruiken nooit als strafmiddel.

Het gaat waarschijnlijk even wat tijd kosten voor je pony niet meer bang is. Begin ermee om wanneer je op je pony rijdt dit zonder zweep te doen. Als je dit zo een twee weken hebt gedaan pak je de zweep af en toe op terwijl je in de stal staat met je pony. Geef je pony dan iets lekkers en leg de zweep weer weg. Doe dit ook zo een twee weken.

Hierna komt een moeilijkere opdracht, ga je pony terwijl hij in de losgooibak staat knuffelen terwijl je de zweep vast hebt. Doe verder niks met de zweep! Als je pony de zweep nog eng vindt kan je hem lokken met stukjes wortel. Dit kan weer zo een twee weken duren als je pony érg bang is. Als dit goed gaat ben je toe aan de volgende stap. Ga je pony een beetje kriebelen met de zweep terwijl je naast hem staat. Laat de zweep bijvoorbeeld een beetje kriebelen op zijn been, als je pony dit toelaat FLINK belonen! Geef tijdens het kriebelen als je pony nog een beetje bang is wat lekkers.

De ene pony heeft per stap meer tijd nodig dan de andere pony! Ook kan het soms dat een volgende stap weer voor problemen zorgt ga dan een stap terug. Uiteindelijk zal je pony de zweep gaan zien als een leuk stokje waar een beloning aan vastzit in plaats van een eng strafmiddel.Veel succes, Hoefjes van mij!

Hinnik! De herfst komt er nu echt aan, het is daarom de ideale tijd om te checken of de lamp nog in de stal en de zadelkast goed werkt! Check meteen in de stal of er nergens plekken zijn waar het tocht of kan gaan lekken. Vind je zo een plek laat deze dan op tijd repareren.


Heb je verder nog goede handschoenen? En hoe zit het met je paardje zijn/haar deken? Moet die nog gewassen worden? Of is zijn/haar deken zelfs aan vervanging toe?

Ook is het nu een goed moment om de stal nog is heel erg uitgebreid schoon te maken omdat dat straks in de herfst en winter niet handig gaat. Veel pony's en paarden hebben een mat in de stal liggen waarop je het stro neerlegt. Check in dat geval of deze mat nog in orde is of dat gerepareerd moet worden of dat je paardje toe is aan een nieuwe mat.

Hoefjes van mij!